Desserts & Snacks

CHOKOLADEBOLLER UDEN SUKKER

Endnu et bagværk – jeps 😉

Okay nu er det ikke for at prale – men jeg bliver nødt til at give mig selv et klap på skulderen over de her! Det er de bedste chokoladeboller jeg nogensinde har lavet og faktisk også smagt. Konsistensen er en blanding mellem en scone og en thebolle, så lækkert.  De er dog ikke helt slankevenlige, men et sundere alternativ til dem i bageren.

 

 

Det du skal bruge til ca. 10 boller:

500 gr. hvedemel

2 æg

100 gr. smør

100 gr. hakket mørk chokolade (60-70 %) (eller mere 😉 ) jeg brugte easis uden tilsat sukker.

50 gr. gær.

2 dl. mælk

Knivspids salt.

 

Sådan gør du:

Varm mælken til den er lunken, smelt smør og kom gæren i. Rør til den er opløst. Kom herefter mel og æg i. Rør dejen med en grydeske til den er glat og jævn (hvis dejen her er våd, er den helt perfekt). Vend herefter chokoladen i. Lad den hæve i ca. 30 min (mere behøves ikke).

Når dejen er hævet, former du bollerne med lidt mel på hænderne. Du kan pelsene dem lidt mælk eller et æg.

Giv dem ca. 15 min på 200 gr.

 

Bon appetit.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply